Четверг, 28.03.2024, 12:09
ФК.Зоря ''Білозір'я''
 
 
Меню сайта

Категории раздела
Славутич-Зоря 2001-2002 [0]
ФК.Зоря Білозір'я [13]
ФК.Зоря Білозір'я - 2 [0]
ФК.Зоря Білозір'я - Зміна [0]
ФК.Зоря Білозір'я 1996 - 2000 [0]

Мини-чат

Категории каналов

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 64

Форма входа

http://cs309828.userapi.com/v309828423/3506/XbICLLAhegY.jpg
http://cs309828.userapi.com/v309828423/3506/XbICLLAhegY.jpg
Главная » 2013 » Февраль » 20 » Володимир Лашкул: «Ми робимо ставку на місцевих футболістів»
17:16
Володимир Лашкул: «Ми робимо ставку на місцевих футболістів»

startkullllsePKU7403 Інтерв'ю з футбольним функціонером   У це міжсезоння у черкаському футболі відгриміли кілька селекційних сенсацій. Причому вони поки що не стосуються черкаського «Славутича», а мають безпосереднє відношення до чемпіона області – «Зорі». На турнірі «UFI & ZORYA - CUP» за цю команду вже виступав Євген Гуд та Тимофій Листопад, а згодом має приєднатися і Сергій Таран. Про селекційну політику клубу, завдання на сезон та турнірні орієнтири «Черкаський Спорт» поцікавився у почесного президента «Зорі» – Володимира Лашкула.


 

Володимире Григоровичу, поздоровляємо Вас зі стартом турніру – «UFI & ZORYA - CUP». Ви як головний організатор, яким бачите цей турнір?

Зараз усі команди готуються до старту весняної частини сезону. Хтось буде брати участь в аматорських турнірах, інші – в професійних чемпіонатах. Коли ми планували цей турнір, то ставили за мету зробити все, аби він був гарною підготовкою для клубів у ігровому плані. Зараз з упевненістю можу сказати, що він допоможе колективам підготуватися до офіційних матчів у 2013-му. На жаль, нам не вдалося стартувати в строки, які ми планували, втрутились погодні умови. Зважаючи на це, дещо змінився склад. Попередньо очікувалося, що гратиме тут ще й «УкрАгроКом», але зараз ця команда йде вже за власним графіком підготовки. Відрадно, що на нашій базі готується до весняної частини сезону черкаський «Славутич». Зрозуміло, що ця команда бере участь і в «UFI & ZORYA - CUP». Сергій Пучков саме тут випробовує свій склад та потенційних новачків. Таким чином «Славутич» нам допомагає реалізовувати іншу мету нашого турніру – популяризацію футболу на селі.


Зараз предметно зрозуміло, до якого турніру готується «Славутич». Щодо «Зорі», то ходили чутки, що команда відмовиться від участі в чемпіонаті області. Наскільки це правда і в яких турнірах ви все ж гратимете?

У нас були різні думки на цю тему. Ми навіть з цього приводу мали розмову з головою федерації футболу Черкаської області, який переконав нас, що було б неправильно виключати чемпіона області з турніру. Тому нас попросили, аби клуб разом з Кубком та чемпіонатом аматорських команд грав і у чемпіонаті області. Що ж, гратимемо на кілька фронтів. Це ж цікавіше!


Володимире Григоровичу, про склад команди на новий сезон «Черкаський спорт» чув вже дуже багато. Повідайте ще Ви нам, так би мовити, з перших вуст, наскільки склад ваш зміниться і чи залишиться в команді так звана «кременчуцька четвірка» – Оганесов, Хрієнко, Розка, Берун?

Зі складом головної команди та «Зорі-2» ми ще не визначились. У нас на перегляді є низка гравців, але ми робитимемо ставку на те, щоб укомплектовуватися гравцями, які мають прописку черкаського району. Зі списком гравців ми визначимося після турніру, а заявку будемо формувати наприкінці березня. Щодо «кременчуцької четвірки», то, дійсно, – це висококласні гравці і не даремно про них багато говорять на сторінках вашого видання. Поки що їх немає в Білозір'ї, ми дали їм можливість вирішувати свої питання. Хлопці паралельно ще й працюють, від них було прохання не залучати їх до участі в цьому турнірі. Ми пішли їм назустріч , тим більше, можливості цього квартету нам прекрасно відомі.

laskulll29382745236

Окрім цих хлопців в новому сезоні за вашу команду можуть зіграти Гуд і Листопад. Такими гучними іменами ви любите наробити «шороху» у футбольному середовищі чи без них не можливо виконати турнірних завдань?

Моя головна позиція стосується того, щоб черкаські футболісти грали вдома. Це принципова позиція, все решта не має суттєвого значення. Але це не означає, що вони мають в будь що грати в «Зорі». Візьму за приклад В’ячеслава Ткаченка. Він переходив у «Славутич» у прекрасній спортивній формі, на той час на футбольному полі він міг все: водити за собою півкоманди суперника і так далі. Зараз він відрахований зі «Славутича». Навіщо його віддавати якимсь іншим клубам, якщо він може залишатися вдома і грати за «Зорю». Подібна ситуація і з Євгеном Гудом.


Що ви запропонували Гуду, аби він залишився вдома?

Поки що – нічого. Поки він готується і завойовує місце в основному складі, ще не факт, що він буде грати у нас. Можливо, він кудись поїде, але нам би хотілося, щоб він залишився. А що запропонуємо, буде видно за результатами цього турніру.


Якщо Ви вже сказали про «Славутич», поділіться своєю позицією щодо нового головного тренера, на посаду якого запрошено Сергія Пучкова?

Сергій Пучков – це дуже авторитетний тренер в Україні. Думаю, для «Славутича» – це ідеальний варіант. Зараз сміливо можна сподіватися на хороший результат.


Знаю, що, окрім турнірних амбіцій, у вас ще й серйозні будівельні перспективи в цьому сезоні. Я так розумію, що замість запасного поля на тренувальному комплексі в Білозір’ї, будуватимуть й інші споруди. Які ще інновації плануються?

Так, у нас буде на тому місці футбольно-спортивний комплекс. В планах було побудувати ще й Lashkul2imagesготель, але ми від нього відмовилися. Справа в тому, що команди другої ліги, якщо будуть приїжджати тренуватися до нас, то розміщуватися в готелі вони, скоріш за все, не будуть. Так: приїхали – поїхали. За таких умов готель буде збитковим. Тому ми вирішили побудувати футбольно-спортивний манеж, де буде футбольне поле, трибуни десь на 300-400 глядачів. Як результат, матимемо повноцінні умови для тренувань взимку. Це будівництво ми плануємо розпочати в другому півріччі. Трохи зміцнимо базу, відповідно, правильно почне працювати футбольна школа. Зараз ми хочемо переробити статут і зробити її ДЮСШ черкаського району, а не просто школу «Зорі». На першому етапі ми готові взяти фінансування цієї школи на себе, а надалі будемо просити обласну та районну раду, аби якось допомогли з бюджетних коштів. Адже сюди вже їздять діти і з Дубіївки, Хацьок, Степанок. Поки що батьки возять на тренування їх. До речі, заняття проводять наші три футболісти: Мачульський,Єврошев та Поліщук (незабаром вони мають отримати тренерську ліцензію «С»). А коли вже школа даватиме свої перші плоди ,можна буде говорити про професійність клубу.


Тобто це означає, що поки що «Зоря» в бік професійних ліг не дивиться?

Зараз говорити про професіональну футбольну лігу врозріз того, щоб збирати гравців, які пограли ледь не в усіх профі-клубах, десь були відраховані – неправильно. Ми маємо, перш за все, думати про дітей Білозір’я, про розвиток їх майстерності і про популяризацію футболу тут, в нашому селі.


Ви говорите про місцевих футболістів, але в минулому сезоні, як і більшість представників чемпіонату області, ви чимало заплатили за легіонерів. Як ви ставитесь до цієї суми компенсації (2 тис. грн.) за місце у заявці будь-якого легіонера в складі команди чемпіонату Черкаської області. На Ваш погляд, як футбольного функціонера, – це нормально?

Головну позицію по легіонерам я вже озвучив. Але, на жаль, думка функціонера чи власника не завжди співпадає з думкую тренера. Зараз в чемпіонаті Черкаської області серйозно виросла конкуренція. Ви пам’ятаєте, яка боротьба точилася два останні сезони. Тренери заводяться, потім вони стверджують, що на Черкащині мало кваліфікованих гравців. Персонально я з Ігорем Столовицьким на цю тему говорив ледь не кожен день. Зараз Столовицький одночасно головний тренер і спортивний директор, який відповідає за весь цикл. Йому й відповідати за результат і за потрапляння місцевих футболістів в перспективі у головну команду. Я вважаю, що легіонери мають бути на голову сильнішими, ніж місцеві гравці, в такому разі їх запрошення може бути виправданим. На думку нашого головного тренера, без чотирьох вищезгаданих легіонерів в минулому сезоні чемпіонами ми б не стали.


Ви не відповіли на питання стосовно компенсації за легіонерів. По 2 тисячі за кожного представника іншої області в чемпіонаті – це нормально?

Тут двояка ситуація. З одного боку – це можливість якось покращити своє становище для федерації. Як ви знаєте, обласні федерації не мають можливостей заробити та й бюджетного фінансування вони не мають. Засуджувати їх також не треба, ми живемо в такому середовищі.


Кого б ви назвали кращим футболістом чемпіонату черкаської області?

Я назвав би своїх. Але, якщо відверто, відзначу Казанюка, який в своєму віці був справжнім лідером «Уманьферммаша».  Також запам’ятався його партнер по команді – Сергій Янчук. І, звісно, скажу про наших, а це: Берун і Розка.


Останнє питання стосовно збірної України. Ви, як один із найдосвідченіших футбольних функціонерів, як можете оцінити призначення Михайла Фоменка?

Я скажу так, якщо виконком Федерації футболу України так визначив, значить це найкраща кандидатура. Тому сподіватимемося, що Михайлу Фоменку вдасться подолати негативний гандикап, який зараз є у відбірній групі. Я був в Іспанії на останньому товариському матчі, можливо, десь не задовольняє той весняний футбол, який показує команда, але я сподіваюся на краще. Ми побачили  самовіддачу гравців, побачили голи – це найважливіше. Всі розуміють, що одним з найважливіших матчів буде гра 22-го березня у Варшаві проти Польщі.

Категория: ФК.Зоря Білозір'я | Просмотров: 1781 | Добавил: serega | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Код *:
Мы в Контакте

Следующий

  УТК-Ятрань (Уманський район)

10.05.2014  16-00

 

 

предыдущий

Зоря Білозір\'я

"Зоря"
Білозір'я
                       0-0

Бомбардиры клуба
http://cs878.userapi.com/u116797388/124135978/x_0c53a73d.jpg

        
Антон
       
Оганесов ("Зоря") – 15


Р.Поліщук ("Зоря")  14


друзья сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

http://cs309828.userapi.com/v309828423/3506/XbICLLAhegY.jpg
http://cs309828.userapi.com/v309828423/3506/XbICLLAhegY.jpg
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный конструктор сайтов - uCoz